Jablečná přesnídávka bez zavařováníTématem dnešního článku bude jablečná přesnídávka bez zavařování, na které si můžete pochutnat jak vy, tak i vaši malí drobečci. Přesnídávky – zvláště ty domácí – jsou vhodným doplňkem stravy u dětí, kdy s nimi můžete pomalu začínat od ukončeného šestého měsíce. Léto je za dveřmi a úroda jablíček snad bude bohatá. Jestliže i vy máte na zahrádce jabloň a čekáte na sklizeň tohoto slaďoučkého ovoce, pak pro vás máme skvělý tip, jak s následnou úrodou výborně naložit. Domácí jablečná přesnídávka bez zavařování vašim dítkům zachutná a navíc budete do detailu vědět její složení, na rozdíl od kupovaných přesnídávek, u kterých člověk upřímně nikdy neví.

Jablečná přesnídávka bez zavařování – postup

Jak se připravuje jablečná přesnídávka bez zavařování? Na to se společně podíváme v dnešním článku. Uvidíte, že příprava této sladké dobroty není vůbec složitá. I když je současný trh doslova zahlcen různorodými přesnídávkami pro děti, které řada lidí kupuje v zarytém přesvědčení, že jsou zdravé – po přečtení složení však budete opačného názoru – nic se nevyrovná po domácku připravené stravě.

Jablečná přesnídávka bez zavařování není náročná jak na přípravu, tak i na ingredience. Potřebujete jen jablka a volné odpoledne. A teď už si prozraďme, jak si přesnídávku doma připravit :)

  1. Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Čtvrtky jablíček poté dejte do hrnce a podlijte trochou vody, aby se vám jablka během vaření nepřipálila.
  2. Nechte jablka dusit v hrnci s pokličkou na mírném plameni a mezitím si připravte sklenice, do kterých jablečnou přesnídávku nalijete.
  3. Jablíčka by měla změknout do 15-20 minut. Doporučujeme během vaření kontrolovat a občas promíchat.
  4. Jakmile jablka změknou, rozmixujte je za pomoci tyčového mixéru dohladka.
  5. A máte hotovo! Nyní již stačí domácí jablečnou přesnídávku přendat do sklenic, pořádně je zavíčkovat a nechat pár hodin odpočinout otočené dnem vzhůru.

Obrázek: pixabay.com