Domácí limonádaI když do horkých letních dní ještě nějaký ten pátek zbývá, osvěžující domácí limonáda vám zaručeně přijde vhod vždycky. Příprava domácí limonády není vůbec složitá a použít můžete prakticky cokoli, co zrovna budete mít po ruce – čerstvé ovoce, zeleninu, kousky máty a mnoho dalších ingrediencí, ze kterých se dá vykouzlit zdravá a chutná domácí limonáda, jež zachutná dospělým i dětem. Nenabízejte vašim nejmilejším kupované limonády plné chemie, konzervačních látek, sladidel a barviv, které napáchají více škody nežli užitku a místo toho si společně pochutnejte na limonádě, kterou si můžete připravit svépomocí – a každý den může mít úplně jinou příchuť!

Domácí limonáda – 3 chutné recepty

V dnešní článku vám představíme hned 3 recepty na chuťové výborné domácí limonády, které si zaručeně zamilujete – a to nejen vy, ale především vaše děti!

1. Mrkvová limonáda

Určitě i vy říkáte svým dítkům, že mrkvička je výborná na zrak, navíc je vesele barevná a domácí limonáda připravená z mrkve láká doslova vybízí k tomu, abyste ji ochutnali!

Potřebujete:

  • 450 g mrkve
  • 750 ml ananasového džusu
  • 190 ml citronové šťávy

Postup:

Mrkev omyjte, oškrábejte a společně s 500 ml vody přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen a nechte dalších 30 minut vařit. Poté mrkev sceďte a rozmixujte na kaši. Do kaše přidejte 250 ml ananasového džusu. Pořádně rozmixujte, přidejte zbytek džusu a před podáváním nechte dvě hodiny odpočinou v lednici.

2. Domácí malinová limonáda

Kdo by dokázal odolat domácí malinovce? V našem receptu se dokonale kloubí chuť sladkých malin a voňavé máty.

Potřebujete:

  • 170 g malin (mohou být čerstvé i mražené)
  • 500 g melounové dřeně
  • cukr na dochucení
  • 6 snítek máty

Postup:

Snítky máty, lžičku cukru, maliny a dřeň z melounu dejte do odšťavňovače. Limonádu poté dobře promíchejte a pro osvěžení můžete přidat nadrcený led.

3. Domácí okurková limonáda

Okurková limonáda je svou chutí typická a pro někoho možná i netradiční, vám ale v našem podání jistě zachutná. Vychlazená je více než perfektní pro horké dny kdy sluníčko nekompromisně pálí.

Potřebujete:

  • 1 salátovou okurku
  • 2 limetky
  • 0,5 l sodovky
  • 2 lžičky třtinového cukru

Postup:

Okurku oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, které následně důkladně ji rozmixujte, až vám vznikne hladké pyré. Vzniklou směs smíchejte se sodovkou a nechte odpočinout alespoň 15 minut v lednici. Než budete domácí limonádu podávat, proceďte ji přes sítko, přidejte limetkovou šťávu a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem.

Obrázek: pixabay.com