Hrníčková bábovkaHrníčková bábovka je skvělou volbou nejen pro případ nečekané návštěvy, která se vám zčistajasna zjeví za dveřmi a vy jí jako správný hostitelé budete chtít dopřát něco na zub. Spolehnout se na ni můžete i tehdy, kdy po nedělním obědě dostanete chuť na něco sladkého a nebude se vám chtít vymýšlet složité recepty. Hrníčková bábovka, na kterou najdete recept v našem dnešním článku, se výborně hodí i ke kávě. Také se vám již sbíhají sliny? Tak už na nic nečekejme a pojďme si říci, jak si chutnou barevnou hrníčkovou bábovku připravit během několika málo minut.

Barevná hrníčková bábovka – recept

Na přípravu hrníčkové bábovky budete potřebovat:
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • 1 lžíci kakaa
  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1 hrníček mléka hrníček cukru krupice
  • půl hrníčku rostlinného oleje
  • mouku na vysypání
  • tuk na vymazání
Jak připravit hrníčkovou bábovku:
Nejdříve si do misky dejte všechny sypké suroviny kromě kakaa, které dobře promíchejte a poté k nim přidejte rozklepnutá vajíčka, mléko a olej. Dobře propracujte a následně těsto rozdělte na 3 části. Dvě části nechte světlé a do jedné části přidejte kakao. Po vypracování nechte těsto chvilku odpočinout a mezitím si vymažte formu tukem a vysypte a moukou. Poté jako první do formy nalijte světlé těsto, na něho nalijte tmavé a na závěr přidejte opět světlé. Takto připravenou formu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 30 až 40 minut. Během pečení můžete stav bábovky kontrolovat pomocí špejle. Jakmile bude hrníčková bábovka hotová, vytáhněte ji z trouby, nechte jí chviličku odpočinout a poté vyklepněte z formy a posypejte moučkovým cukrem.

Hrníčková bábovka na mnoho různých způsobů

Hrníčková bábovka je skvělá v tom, že se dá pokaždé připravit trochu jinak. Někdy se spolehnete na klasiku, jindy si bábovku oživíte strouhaným kokosem, při dalším pečení přidáte kandované ovoce, jindy naopak kousky čokolády. Díky tomu máte jedinečnou příležitost poznávat nové chutě a kombinace, po kterých se vy i vaše rodina či hosté budou olizovat až za ušima.