Domácí nanukyLetní osvěžení nemusí být nutně tichou hrozbou pro zoubky vašeho dítka, vsadíte-li na domácí nanuky, které jsou zdravé, čerstvé a chuťově výborné! I když do horkých měsíců ještě nějaký ten pátek zbývá, rozhodně není na škodu naučit se lákavé domácí recepty již nyní – na léto plné spalujících slunečních paprsků a touhu zahnat žízeň něčím pořádně studeným tak budete v roli rodičů pečlivě připraveni a dětské prosby o výbornou zmrzlinu či nanuk vás tak nezaskočí! Do dnešního článku jsme pro vás zahrnuli několik receptů na domácí nanuky, které jsou na přípravu velice jednoduché a nezaberou mnoho času. Připravte si s námi nanuky bez éček!

1. Borůvkové potěšeníčko

Milují vaše děti borůvky a to i přes vaši nelibost v oblečení plném fialových fleků? Zatímco vy se děsíte faktu, že špinavé oblečení již nevyperete, ratolesti na sebe vesele vyplazují do fialova zbarvené jazýčky. Vyzkoušejte náš první recept, kde borůvky hrají hlavní roli.

Potřebujete:

  • 130 g borůvek
  • 250 g mascarpone
  • 1 citron
  • 2 lžíce medu

Postup:

Borůvky rozmixujte společně s medem, přidejte šťávu vymačkanou z jednoho citronu, mascarpone a důkladně promíchejte. Vzniklou směs dejte do tvořítka na domácí nanuky a nechte zmrazit do druhého dne.

2. Rybízové okouzlení s kokosovým nádechem

Rybíz je proslulý pro svou kyselost, díky které se dětem často křiví pusinky. I tak ale těmto vesele červeným kuličkám nedokážou odolat. Zmírněte kyselost tohoto ovoce přidáním sladkého kokosu a uvidíte, že sklidíte úspěch!

Potřebujete:

  • 200 ml kokosového mléka
  • 60 g arašídového másla
  • 50 g medu
  • 200 g červeného rybízu

Postup:

Polovinu rybízu rozmixujte s dalšími ingrediencemi. Do vzniklého krému hladké konzistence přidejte zbylé množství ovoce a takto vzniklou směs nalijte do nanukových formiček. Nanuky poté nechte alespoň 4 hodinky zmrznout.

3. Jogurtová pohádka

Nanuky připravené z jogurtu jsou velmi oblíbené nejen u dětí, ale i u rodičů. V jejich složení navíc není nic špatného, a proto tuto dobrotu můžete svým dítkům podávat kdykoli, vysloví-li na ně chuť.

Potřebujete:

  • 1 mango
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 4 lžičky jahodové šťávy
  • 1 pytlíček vanilkového cukru

Postup:

Mango oloupejte a nakrájejte na menší kousíčky, které následně rozmixujte společně se lžičkou citronové šťávy, lžičkou jogurtu a polovinou pytlíku vanilkového cukru. Vzniklou směsí naplňte formičky na nanuky jen do poloviny a nechte zamrazit. Zbylé množství jogurtu promíchejte s vanilkovým cukrem. Zmrzlou mangovou část polijte jahodovou šťávou a přidejte oslazený jogurt. Nechte zmrznout alespoň 4 hodinky.

Fotografie publikována se svolením Phasinphoto FreeDigitalPhotos.net